Hjælp og vejledninger: Support
Hvordan laver jeg en Ping test.
Skrevet af d. 20/06-2012 16:12
Formålet med denne guide er at hjælpe dig med at lave en ping test.
Med en ping test ser man hvilke IP adresse som et domænenavn svare på, hvor hurtigt der svares og om der overhoved kan oprettes forbindelse.

1. Åben et kommando promt vindue

1.1) Klik på Windows startknappen i det nederste venstre hjørne af skærmen.
1.2) I søgefeltet skrives der cmd og trykkes derefter på enter tasten på keyboarded.

2. Dette vil bringe et kommando promt vindue frem som vist nedenfor

3. Skriv ping, et mellemrum og så det domænenavn som du skal teste

3.1) Start med at skrive ping og lav derefter et mellemrum.
3.2)

Derefter skriver du det domænenavn du skal pinge.
Skal du teste din mailserver og hedder din e-mail adresse for eksempel jens@lyn.dk er det mail.lyn.dk som du skal skrive.

4. Aflæs resultatet af testen

4.1) Normalt vil man forvente at få et svar der vil minde om det som er vist på overstående billed. Der er dog også mulighed for de to nedenstående svar.
4.2)

Domænenavnet kan slet ikke slås op du får beskeden: Ping-anmodning kunne ikke finde værten. Kontroller navnet, og prøv igen.

4.3)

Domænenavnet forsøges at blive pinget, men anmodningen får en timeout.

5. For at kopiere resultatet af tesen, tryk på højre museknap og vælg marker

6. Kopier resultatet fra kommando promt vinduet.

6.1) Efter trin 5 kan du nu markere teksten, marker hele svaret du får retur ved at holde venstre museknap nede og køre det over teksen som skal markeres.
6.2)

Når teksen er markeret tryk på tasten "enter" på tastaturet.

6.3)

For at putte resultatet ind i et dokument eller en mail kan man enten benytte genvejenstasterne ctrl + v eller højereklikke med musen og vælge "sæt ind".

(7 stemmer)
Denne artikel var til hjælp
Denne artikel var ikke til hjælp